Соларни решения за слънчево бъдеще

Пет предимства на соларните системи
Вероятно вече всеки поне веднъж е чувал, че соларната енергия е бъдещето. И това наистина е така, особено във времена, в които цената на твърдите горива и електричеството се покачва ежегодно.
Соларната енергия до неотдавна се използваше предимно за индустриални цели, но това вече съвсем не е така. Все повече семейства оборудват домовете си със соларни системи и виждат техните предимства.
Практикер винаги се стреми да бъде полезен на своите клиенти, затова решихме да те запознаем с основните предимства на соларните системи.

  1. Спестяваш

Първото и може би най-известно предимство на соларната енергия е това, че е напълно безплатна. Затова, веднъж инсталирана, една соларна система неизбежно и многократно ще възвърне направената в изграждането ѝ инвестиция. Ако си закупите панели с мощност 5 kW среднодневното им производство в зимните месеци (при слънчево време) е 10 kW часа, а в летните месеци е 30 kW часа. Важно е да се прецени правилно мощността на инвертора да съответства на потреблението на домакинството, защото при по-малка мощност произведената и акумулирана енергия няма да може да бъде използвана.

 

 

  2. Инвестираш в бъдещето си

Соларната енергия е устойчив и възобновяем източник на електричество. Той не вреди на природата за разлика от пагубното влияние, което много други енергийни източници оказват на планетата. Разчитайки на соларната енергия, не само си помагаш днес, но и създаваш поне малко по-добър свят за следващите поколения.

 

 

 

 

  3. Лесни са за поддръжка

Противно на много представи, веднъж инсталирани, соларните системи не са трудни за поддръжка. Дори напротив - единствено в много редки случаи се налага външна намеса по тях, за да продължат ефективно работата си. Панелът има най-висока ефективност, когато е поставен перпендикулярно на слънчевите лъчи, което за географските особености на България означава между 15 и 35 градуса спрямо.

  4. Използват се по всяко време

При облачност през деня, производителността на фотоволтаичната система спада, но само в рамките на 10% – 20%. Технологията, по която се произвеждат панелите е достатъчно съвременна, за да запази висока ефективност на производство при разкъсана облачност. Това означава, че ефективността е достатъчно висока, че соларните системи да могат да продължат да вършат работата си по план. А енергията, която се акумулира в соларните батерии, може да бъде използвана и в тъмната част на денонощието.

  5. Можеш да ги вземеш от Практикер още днес

Клиентите на Практикер вече могат се възползват от атрактивни условия за покупка на фотоволтаични панели, инвертори, батерии и аксесоари за монтаж. Продуктите за соларни системи могат да бъдат закупени и на изплащане без оскъпяване от магазините ни. Разгледай предложенията ни тук и направи своя избор за слънчево бъдеще.