За компанията

Практикер

 

Нашата история

Хипермаркети за дома и градината Практикер са създадени в Германия, а на българския пазар стъпват през 2004 г., като за кратко време се нареждат сред водещите вериги развиващи сектор „направи си сам“ в страната. През 2014 г. българската компанията Видеолукс Холдинг, собственик на хипермаркети за техника за дома, офиса и свободното време Технополис, придобива целия бизнес на Практикер и започва развитието и модернизацията на веригата.

От своето създаване в България досега веригата разполага с 17 обекта в 15 града в страната.

Обещанието ни към обществото

Обещание към обществото

 

Мисията на Практикер е да даде решение за всеки проект и да превърне в реалност всяка идея. Водена от тази цел компанията подкрепя изграждането на общественозначими съоръжения и обновяването на културни центрове. Заедно с това инвестира в обучението и развитието на ученици в периода на тяхното кариерно ориентиране.

Инвестираме в опазването на околната среда

Средата, в която живеем е източникът на мотивация за развитие пред Практикер, затова като отговорна компания, веригата инвестира в решения, които не само намаляват отпечатъка, който организацията оставя, но и да подобряват заобикалящата ни среда.

За да го изпълни Практикер инвестира във фотоволтаични системи за производство на електричество, оптимизирана консумация, системи за охлаждане, отопление и пречистване на въздуха в своите обекти.

 

Опазване на околната среда

Екипът, в който вярваме

Екипът в който вярваме

 

Най-добрите резултати се постигат в среда на доверие, комфорт и сигурност, затова Практикер се стреми да осигури на своя екип от повече от 1300 колеги възможности за непрекъснати обучения, развитие и благоприятни условия за баланс между професионалния и личен живот. Спортни активности, дейности на открито и множество инициативи, които да обединяват екипа са част от работодателската политика на компанията.

Стани част от него